Kombinace jídla a vína je velmi širokou oblastí a je to velký prostor pro zkoušení a různé přístupy. Kombinujte tak, jak Vám velí Vaše chuťové buňky, hlavně, že ukojíte svoji fantazii a chuť. BÍLÁ VÍNA
Muller-Thurgau - předkrmy, zeleninové polévky, ryby, bílé, měkké sýry - Veltlínské zelené - mladé ke studeným masům, vyzrálé k hovězímu a neutrálním omáčkám, vinný střik
Ryzlink vlašský - předkrmy, lehká úprava ryb, jemné paštiky, vinný střik Ryzlink rýnský - předkrmy, lehká úprava ryb a drůbeže Sauvignon - předkrmy s výraznou chutí, ryby s výraznější úpravou nebo ryby uzené, drůbež, pozdní sběry ke sladkým dezertům Muškát moravský - mírně sladké dezerty neutrální chuti, suché víno k jemné paštice Neuburské - k vařeným masům, přírodní úprava hovězího, bílé sýry, zeleninové polévky Rulandské šedé - suchá vína k hutnější úpravě drůbeže, hutné polévky, sladší k dezertům Tramín - sladké předrmy nebo dezerty, sýry s modrou plísní Rulandské bílé - nevýrazné úpravy hovězího i vepřovéhop masa, vyzrálé víno k divočině a bažantovi, výraznějším paštikám, uzenému masu, měkkým sýrům s bílou plísní, hustším polévkám
ČERVENÁ VÍNA Svatovavřinecké - výrazné kořeněné úpravy vepřového masa, tmavé maso, zvěřina, těstoviny, husa, kachna Frankovka - zvěřina, tmavá masa s výraznou chutí, kořenité úpravy mas, ušlechtilé sýry, těstoviny Zweigeltrebe - jemně kořeněná masa, bažant, koroptev, biftek, těstoviny, jemné tvrdé sýry Portugal modrý - drůbeží masa s hutnou úpravou, bažant, kachna, husa, jemný biftek, těstoviny André - tmavá masa, tvrdé sýry, uzené maso Rulandské modré - jemná úprava zvěřiny i jiných tmavých mas, jemné typy ušlechtilých sýrů, zákusky
|